4 Ekim 2009 Pazar

EKİM AYI KURS PROGRAMI

Hayal Tatlar eğitimleri, Ekim ayı itibariyle start veriyor. Eğitimlerimiz bu sezon çok daha farklı olacak... Bal Pasta'nın da katkılarıyla, "Şeker Pasta - Banu Özşener" ile beraber profesyonel bir atölyede, profesyonel ekipmanlarla yapacağımız kurslara bireysel olarak ya da grubunuzu toplayarak da katılabilirsiniz. Bu kurslar sayesinde, ileride yeni bir işkolu oluşturabilir, yoğun geçen bir haftanın stresini atabilir ve evinizde daha da ustalaşabilirsiniz... Haftasonu ayıracağınız birkaç saatlik eğitimlerle hiç vazgeçemiyeceğiniz bir hobi elde edebilirsiniz... Kurs sonrasında da, kullanılan malzeme ve ekipmanlarla ilgili aklınıza takılacak her türlü soru için size çözüm üreterek destek verilecektir. Kurs esnasında kullanılacak tüm malzeme ve ekipmanlar Hayal Tatlar tarafından temin edilecektir. Günün sonunda sevdiklerinize götüreceğiniz neşeli kurabiye ve cupcakeler veya bir pasta ve memnuniyetiniz ise bizim ödülümüzdür... Kurs içerikleri ve Ekim Ayı Kurs Programı aşağıdaki gibi olacaktır...


KURABİYE
YAPIMI ve SÜSLEMESİ EĞİTİMİ
* Süslemeye uygun kurabiye yapımı
* Kurabiye süsleme ekipmanlarının tanıtımı
* Hazırlanan kurabiyelerin şeker hamuru ile süslenmesi
* Fotoğraflı kurabiye yapımı
* Royal icing hazırlanması ve kurabiyelere uygulanması
* Fondant süslemeli kurabiye yapımı
* Farklı kurabiye tarifleri dosyasının sunumu
13 Ekim Salı - 17 Ekim Cumartesi Günleri / 10.30 - 15.00 Saatleri Arası
Eğitmen : Esra Kars eşliğinde...


CUPCAKE YAPIMI ve SÜSLEMESİ EĞİTİMİ
* Cupcake hamuru hazırlama ve pişirme
* Cupcake süslemede kullanılacak ekipmanların tanıtımı
* Cupcake kremasının hazırlanması
* Cupcake doldurma teknikleri
* Fondant süslemeli cupcake yapımı
* Şeker hamuru süslemeli cupcake yapımı
* Buttercream süslemeli cupcake yapımı
* Fotoğraflı cupcake yapımı
* Farklı cupcake tarifleri dosyasının sunumu
20 Ekim Salı - 31 Ekim Cumartesi Günleri / 10.30 - 15.00 Saatleri Arası
Eğitmen : Esra Kars eşliğinde...

TEMEL PASTA ve ŞEKER HAMURU YAPIM KURSU
* Kaplamaya uygun sünger kek yapımı
* Pasta kremasının yapımı
* Şeker hamuru yapımı
* Şeker hamurunun renklendirilmesi * Kekin katlandırılması, kremalandırılması, pastanın kaplamaya hazır hale getirilmesi
* Hazırlanan pastanın şeker hamuru ile kaplanması
* Süslemede kullanılan ekipmanların tanıtılması
* Temel süsleme teknikleriyle pastanın süslenmesi
* Kurdela yapımı, fırfır yapımı, cımbız ve diğer şeker hamuru ekipmanlarını kullanarak pastanın süslenmesi
10 Ekim Cumartesi - 14 Ekim Çarşamba Günleri / 10.30 - 16.00 Saatleri Arası
Eğitmen : Banu Özşener eşliğinde...


ŞEKER HAMURU İLE İNSAN ve HAYVAN MODELLEME KURSU
* Modelleme hamuru ve modellemede kullanılan ekipmanlar hakkında genel bilgilendirme
* Modelleme hamurunun renklendirilmesi
* Çeşitli figür çalışmaları
* Ayıcık, fil, köpek ve insan modellemesi çalışmaları
* Strafor üzerine şeker hamuru ile kaplama (Maket pasta uygulaması)
* Modellenen figürlerin maket pastaya yerleştirilmesi
21 Ekim Çarşamba - 24 Ekim Cumartesi Günleri / 10.30 - 16.00 Saatleri Arası
Eğitmen : Banu Özşener eşliğinde...

Tüm detaylar için bize ulaşmanız yeterli... Eğitimlerde görüşmek üzere...