22 Haziran 2009 Pazartesi

PATATESLİ PEYNİRLİ KÜLAHLAR

Yeni bir haftadan merhaba. Geçen hafta oldukça hareketli zamanlar geçirdim. Pazartesi günü akşamüstü kayınpederimin kalp krizi geçirdiği haberi geldi ve oldukça zor geçen bir bekleyişin içine girdik. Dört gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise çıkarıldı. Bugün de anjiyo için tarih verilecek. Umarım herşey yolunda gider.
Bo zorlu bekleyiş esnasında beni sürekli arayan dostlarıma sonsuz teşekkürler. Siz olmasaydınız çok daha zor geçecekti zaman benim için. İyi ki varsınız...

Tarifime gelecek olursam geçtiğimiz haftalarda annemde yapılan günümüz için hazırlandı bu külahlar ve hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle oldukça ilgi gördü.
Yapımı biraz zahmetli ama sonuca kesinlikle değdiğini söylemeliyim :)

Kaynak : Sofra Özel - Çay Saati
8-10 kişilik

* 12 adet milföy hamuru
* 5-6 dal maydanoz (ben çok daha fazla kullandım)
* 3-4 dal dereotu (ben çok daha fazla kullandım)
* 3 adet haşlanmış patates
* 1 paket krem peynir
* 3 çorba kaşığı süt
* Tuz ve karabiber
* İsterseniz süslemek için siyah zeytin

Milföy hamurlarını parmak kalınlığında dilimleyin. Hamur dilimlerini metal korne kalıplarına hafif üst üste gelecek şekilde sarın (ben kalıplardan kolay çıkarabilmek için çok hafif sıvı yağ sürdüm kalıplara). Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. Fırından aldıktan sonra kalıplardan çıkarın.
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Haşlanmış patatesleri ezin. Üzerine krem peynir,süt,ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp iyice karıştırın. Karşımı krema torbasına doldurup külahların içine sıkın. Arzu ederseniz birer tane çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin ile süsleyin.
Afiyet olsun...