19 Şubat 2008 Salı

ÇİLEKLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI PASTA

Bu enfes pastayı bize Zeynep ablam hazırlamıştı. Gerçekten harika bir görüntü ve süper bir lezzete sahipti bu pasta. Tarif Lezzet Dergisi Mayıs 2007 sayısından.

KEK İÇİN
* 3 su bardağı un
* 4 yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Yarım su bardağı damla çikolata
* 1 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
* Yarım paket vanilyalı puding
* 250 gr çilek
* 1,5 su bardağı süt
* 1 paket tart jölesi
* Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata
* Süsleme için nane yaprakları

Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve yağı ilave edin.Un,kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Düzgün bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dk. pişirin. Ilınmaya bırakın.
Vanilyalı pudingi sütle karıştırıp paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ilınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip dilimleyin. Pudingi kekin üzerine yayıp hafif katılaşmasını bekleyin. Üzerine çilekleri yerleştirin. Tart jölesini paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün. 10 dk. bekletip üzerine çikolataları serpip,nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.