27 Mart 2008 Perşembe

KURU KURU VE YENİ KİTAPLARIM

Klasik kurufasulye yemeğine alternatif arayanlar için harika bir seçenek :) Biz çok beğendik. Tekrar yapacağım tarifler arasına girdi bu tarif. Sofra 2007 / Eylül sayısından.

* 2 su bardağı kurufasulye
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 15 dal taze soğan
* 4 su bardağı su
* 150 gr kuru domates
* Yeteri kadar tuz
* 1 yemek kaşığı biber salçası (dergide yoktu,ben ilave ettim)

Fasulyenin üzerini geçecek kadar su ekleyip 1 gece bu şekilde bekletin. Sıvıyağı tencereye alıp yarım parmak uzunluğunda doğradığınız taze soğanları ilave edip 2-3 dakika kavurun. Salçayı ilave edin. Üzerine süzülmüş kurufasulye,su ve tuz ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Ocaktan almanıza 10-15 dakika kala ikiye bölünmüş domatesleri ekleyin. Pulbiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun....

Bunlarda yeni aldığım kitaplarım. Kargom geldiğinde bir heyecanla açtım zarfı ve çabucak resimlerine bakıp bir kaç tarifi gözüme kestirdim :) En kısa sürede deneyeceğim. Ben bu kitapları oldukça uygun fiyatlarla buradan aldım. Almak isteyenler burayıda gözden geçirmeden almasınlar derim. Çünkü ben araştırdığımda başka sitelerde aynı kitabın daha pahalı olduğunu gördüm.