27 Aralık 2007 Perşembe

OĞLUMUN DOĞUMGÜNÜ VE ŞİMŞEK MCQUEEN

Canım oğlum sen bizim hayatımızın anlamı yaşama sebebimiz oldun.Tam ümitlerimizi kaybettiğimiz,hayallerimizden vazgeçtiğimiz anda bize hayatımızın en güzel süprizini yaparak çıkageldin.O günden beri sensiz bir hayat düşünemez olduk baban ve ben.Sen bizim için çok değerlisin.Seni ilk gördüğümüz an sıcaklığını hissettiğimizde yeryüzünde bizden daha mutlu bir çiftin olmadığını düşünmüştük :) Hayatta güzel ve iyi olan herşeyin senin başına gelmesini,ömrün boyunca hep mutlu ,sağlıklı yaşamanı diliyoruz.Seni her zaman çok seveceğiz melek oğlum :) İyi ki doğdun,iyi ki varsın birtanem.

Oğlumun doğumgünü aslında bugün, 27 aralık 2004 de saat 08:52 de doğdu birtanem. O günden beri anne olmanın keyfini sürüyorum :) Kreşde bugün başka bir etkinlik olduğu için dün kutlama yaptık. Gerçekten çok eğlendiler. Oğlum tam bir Şimşek Mcqueen ve Spider Man hastası. Hatta o kadar ki geceleri Şimşek Mcqueen arabasıyla yatıyor :) O olmazsa Spider Man. Pastasınıda bu iki kahramandan yapmamı istedi.Kreş için aşağıda göreceğiniz şimşeği yaptım :) Benim ilk tek başıma yaptığım pasta oldu bu. Diğerinde Nilgün yanımdaydı,o çok tecrübeli olduğu için gayet kolay yapılmıştı pasta. Bir hafta öncesinden pandispanya arayışlarına girdim. Sağolsun yine Nilgün'cüm yardımıma yetişti ve bana önerdiği pandispanyadan pişirmemi öğütledi. İyi kide yapmışım.Benim bundan sonraki sade pandispanyam kesinlikle budur.
Kabarması süper,tadı mükemmel,pamuk gibi daha ne olsun değil mi :) 1 gün öncesinden 2 adet pandispanya pişirdim. Selda'nın blogundanda yardım alarak traşlama işine başladım ama bu sırada aklıma oğlumun Şimşek Mcqueen oyuncağı geldi. Gizlice aldım yanıma :) bana modellik yapsın diye.Kesinlikle tavsiye ederim bu şekilde çalışmayı hem daha kolay hem de her ayrıntıyı yakalayabiliyorsunuz. Her aşamayı tamamladıktan sonra sevgili eşimi yanıma çağırdım olmuş mu bak diye :) Canım kocam sabrın ve anlayışın için çok teşekkür ederim sana. Bu da yetmedi Nilgün'e fotoğraflar aracılığıyla danıştım olmuş mu diye :) Canım Nilo'm çok teşekkür ederim sana da. Başta çok korkuyordum yapamayacağım diye,yine de çok düzgün değil ama benim için büyük bir başarı.Eminim ikinci denemede orjinaline daha yakın bir görüntü çıkacak ortaya.
Pazar günüde evimizde ailelerimizle birlikte bir kutlamamız olacak. O günkü pastamızsa Spider Man lı. İnşallah alnımın akıyla onu da halledebilirim.Aşağıda gördüğünüz kurabiyelerde doğumgünü çocuğundan tavşancıklar sınıfına birer hediye. Bunlar erkek çocukları için yaptıklarım.Kızlar içinde kulaklarında pempe kalpli olarak yapmıştım.Onların resmini çekmeyi unutmuşum.

Yan profil :) Nişastalar pek bir parlamış ışıkta aslında hiç gözükmüyordu bile pasta üzerinde.

Ne sıkıntılarla yaptığım pastamın üzerine hiç acımadan dikivermişler 3 mumunu.
Şimdi buradan Nilgün'e ve pastacımız Burcu'ya çok teşekkür ediyorum. Pasta üzerindeki yazılı kısımları yenilebilir kağıda Burcu bastı ve o kadar yoğunluğu arasında kurye ile iş yerime gönderdi.
Şimdi bu yazıyı okuyan herkesin pasta ile ilgili yorumlarını bekliyorum :)