25 Ekim 2007 Perşembe

BİR KURABİYE DAHA ; İKİ RENKLİ KURABİYE


Hiç içimden gelmiyor yazmak.
Aylardır yüreğimiz ağzımızda yaşıyoruz. Eşimin kardeşi,canımız Hakkari Çukurca'da asker. Yakınımız olmasa da farketmez yine aynı şey. Hepsi bizim evladımız,canımız.Terörün bir an önce son bulmasını ve bütün askerlerimizin hayırlısıyla yuvalarına dönmelerini temenni ediyorum.
Bu kurabiyeleri yapalı çok oldu ama yayınlamadığımı yeni farkettim. Az önce Fidan beni msn den uyarmasa bloga bir şey eklemek aklımdan bile geçmeyecekti zaten.Sağol Fidan'ım.
Malzemeleri oldukça kolay her evde bulunur cinsten. Yapımıda oldukça basit.Lezzeti; süper biz hepsini afiyetle tükettik hiç kalmadı :)
Volkan'cım sen teskereni al gel bak yengen neler yapacak sana.....
MALZEMELER
24 adet için
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
- Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olana dek)
YAPILIŞI
Yoğurma kabınızda kakao hariç diğer malzemeleri iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun yarısını ayırın.Ayırdığınız hamura kakao ekleyip tekrar yoğurun. Hamurları 15-20 dakika dinlendirin. Merdane ile iki hamuruda aynı şekilde açın. Daha sonra üst üste koyup düzgün bir şekilde rulo yaparak katlayın. Hamurdan bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önce kızgın fırına koyun 5 dk. kadar sonra fırının derecesini 130-150 dereceye kadar düşürüp 30 dakika kadar pişirin.
Ben hazırladığım rulodan bıçakla keserek o şekilde de pişirdim. Ama resmini çekmeyi unutmuşum onların. Şekil olarak onlarda çok güzel oldu.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun....