9 Ekim 2008 Perşembe

CEVİZLİ EKMEK

Uzun ama çok uzun bir aradan sonra merhaba. Çok mahçubum sizlere karşı. En son yazımda iftar soframla burada olacağım demişim. Gelecektim de... Ama o kadar çok şey yaşadım ki son posttan bugüne dek. Neyse ki kötü günler değildi geçirdiklerim. İftar sofraları hazırladım , eş-dost-akraba ağırladım bu sofralarda. Zamansızlıktan çoğunun fotoğrafını çekemedim. Ama merak etmeyin en az iki sofra çıkar diye düşünüyorum fotoğraf makinemden :)
Şimdi eşim,oğlum ve ben yepyeni bir düzene alışmaya çalışıyoruz. Ailelerimizden uzaklardayız artık. Kendimi bildim bileli anadolu yakasında yaşamış olan ben artık avrupa yakasında yaşamaya başladım. İş yerimize daha kolay ulaşabileceğimiz bir mekana taşındık bayramdan 3 gün önce. Bayram tatilini yerleşmeye çalışarak geçirdik. Bu süreçte beni hiç yalnız bırakmayan anneme,babama,halalarıma ne kadar teşekkür etsem az. Onların bizde kaldığı süreç harikaydı. Ama gittikleri zaman yaşadığım sessizliği anlatmam mümkün değil sanırım. Şimdi bu yazıyı okuyanlar benim abarttığımı düşünebilirler. Ama evlendiğimden beri hep anneme yakın oldum. Eşiminde benimde bütün akrabalarımız etrafımızda , yakınımızdaydı. Bu yakada benden başka kimse yok. Yalnızım , hemde çok yalnız. Geçecek,alışacağım biliyorum ama... Ne zaman ? Onu bilmiyorum.
Ağlama duvarına çevirdim burayı :( İçimi dökmek istedim sadece... Ekmek mi? Tarif verecektim ben dimi :)
Bu ekmeğin tarifini Nilgün'den aldım uzun zaman önce. Tarifi aldığım günden beri kaç defa yaptım bilmiyorum. Aile arasında favori oldu. En son kuzenim için aynı gün içinde 2 defa pişirdim. Stok yaptı ben artık uzakta olduğum için :)

Tarife gelince ;
* 720 ml un
* 1 cup iri parçalanmış ceviz
* 100 ml ılık süt
* 200 ml ılık su
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı instant maya

Ekmek makinesinin pişirme haznesine alta sıvılar gelecek şekilde malzemelerinizi ekleyin. En üste cevizi , onun üzerine de mayayı ilave edin. 3 saatlik programda , 900 gr ekmek seçeneğinde pişirin. Sonra da bayıla bayıla yiyin :)
Hepinize sevgiler......