4 Nisan 2008 Cuma

PATLICANLI FİNCAN BÖREĞİ

Fincan böreği gelinimiz Çiğdem'in kasım ayı gününde yaptığı lezzetlerden biriydi. Aynı zamanda benim çok uzun yıllardan sonra yediğim ilk patlıcanlı börek :) Börek sevmeme rağmen nedense patlıcanlı olunca yiyemezdim. Aslında patlıcan severim ama börek içinde hep itici gelirdi bana. Bu börek sayesinde bir önyargımdan kurtulmuş oldum.
Ölçüler tamamen göz kararı. İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

* Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış patlıcan ve domatesleri ekleyip iyice soteledikten sonra soğumaya bırakın. Yufkaları kareler halinde kesip yağlayın. Kahve fincanı içine birer yufka koyup patlıcanlı içle doldurun. Yufkaların üzerini büzerek kapatın ve tepsiye ters olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
Afiyet olsun...