10 Mart 2008 Pazartesi

2 PASTA - 1 POĞAÇA

Bu poğaçaları 08 mart cumartesi günü doğumgünü olan kardeşim Emrah için annemde aceleyle hazırladım. Tarif o anda elime geçen Dr.Oetker kabartma tozu paketinin arkasından. Ama hem çok kolay , hem çok lezzetli oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

HAMUR İÇİN
* 3,5 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 125 gr oda sıcaklığında margarin
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN
* 100 gr beyaz peynir
* 1 yumurta akı
* Bir kaç dal maydanoz
ÜZERİ İÇİN
* 1 yumurta sarısı
* Çörek otu veya susam

Hamur için bütün malzemeleri iyice yoğurup çok sert olmayan bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan dilediğiniz büyüklükte poğaçalar yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Bu pastayı cumartesi sabahı teslim ettim. İçi pasta sahibinin isteği doğrultusunda vanilyalı ve frambuazlıydı. İlk barbie bebekli denememdi. İlk için fena değil diye düşünüyorum.
Bu top pastayıda kardeşim için hazırladım. Kendisi koyu bir beşiktaş taraftarı. Futboluda çok sever. Başka bir şekil gelmedi aklıma hem yeni aldığım top kalıbınıda kullanmak için iyi bir bahane oldu. Hatalarla dolu ama çok lezzetli bir pasta oldu. Çikolata ve fıstıklıydı. Neden bilmem kaplarken çok sorun yaşadım. Altıgenler denk gelmedi bir türlü. Aralara iğrenç gözüken yamalar yapmak zorunda kaldım. Buraya koymayı düşünmüyordum ama yapmak isteyenlere fikir olsun diye koymaya karar verdim. Hem belki bu işin sırrını bilen biri çıkarda bana akıl verir :)
Bekliyorum bakalım ne olacak ?