20 Mart 2008 Perşembe

YÜKSEL TİCARET VE MUZLU SARAY REVANİ

Bu tatlı halamın gününde hazırladığı süper tatlardan biri. Ben beğendim. Sizlerede tavsiye ederim. Tarifi vermeden önce sizlere gitmeyi çok sevdiğim bir yerden bahsetmek istiyorum.
Yüksel Ticaret'ten. Ne zaman gitsem hep aynı güleryüz,aynı samimiyet. Yüksel abi (ben kendisine uzun zamandır abi diyorum) , güzel gözlü tatlı dilli eşi ve oğlumla gittiğim zamanlarda oğlumu büyük bir sevecenlikle kucaklayan personeli. Eminönü'ne sadece Yüksel Ticaret'in bu samimi havası için gittiğimi söyleyebilirim. Tamam belki Nüans ve Fermo'da daha çok çeşit var. Ama ne zaman gittiysem asla bu şekilde karşılanmadım. Neyse kimseyi kötülemek değil niyetim.
Ama esnaflıkta güleryüz çok önemli. Ben bunu bilir bunu söylerim. Yüksel Ticaret'e gittiğiniz zaman göreceğiniz tek şey güleryüz değil. Son günlerde çeşitlenip artan bir ürün yelpazesine sahipler. Ben ne arasam bulabiliyorum orada. Örneğin geçmiş haftalarda siyah şeker hamuru ihtiyacımız oldu Selda ile birlikte. Ama biliyorum hiçbir yerde bulunmuyor :( Hemen aradım Yüksel abiyi. Sağolsun isteğimizi hemen yerine getirdi. Bu tür hizmetleri de var yani :)
Hani sevgili Ufuk'un yaptığı buradaki hayvan şekilli bisküvi kalıpları varya herkesin sorduğu işte orada rahatlıkla bulabilirsiniz üstelik çok da uygun fiyata. Ben görür görmez aldım. Çok yakında görebilirsiniz burada o kurabiyelerden :) Sadece kurabiye kalıplarımı var hayırrr :) şeker hamuru modelleme malzemeleri , çeşitli metal kupatlar (ki bunlara harf ve rakam baskı setleri de dahil), çeşit çeşit aromalar,parıltı pulları ve tozları,süsleme şekerleri,irili ufaklı tart kalıpları,çikolata kalıpları,silikon kek kalıpları,pasta altlıkları,çikolatalar,gıda kalemleri ve daha sayamayacağım bir sürü şey. Bence en iyisi sizde yerinde ziyaret edin. Gidince bendende selam söylemeyi unutmayın :)
Şimdi gelelim tarifimize ;
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 4 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 muz
* 1 su bardağı herhangi bir marmelat
* 1 su bardağı fındık
Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker - 3 su bardağı su - 1 dilim limon

Önce şerbeti kaynatıp soğutun. Karıştırma kasesine yumurtaları ve şekeri alıp iyice çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince bir tabaka halinde yayın. 180 derecede çok kuruyup sertleşmeden hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp hemen rulo şeklinde sarın. Bir müddet bekleyin. Sonra ruloyu açın. İç kısmına marmelat sürün. Üzerine ufalanmış fındıkları yayın. Muzları yan yana bütün halinde koyun. Yeniden rulo yapın. 2 parmak eninde dilimlere kesip servis tabağına dizin. Şerbeti yavaş yavaş, emdirerek heryerine dökün.
HALAMIN NOTU AYNEN AKTARIYORUM : BENİM FIRINIM KÜÇÜK OLDUĞUNDAN HAMUR TEPSİM İÇİN FAZLA GELDİ. KALIN OLDU. BU YÜZDEN RULO YAPAMADIM. BENDE KARELER HALİNDE KESİP MALZEMELERİ ÜZERİNE SÜRDÜM. ONUN İÇİN FOTOĞRAFINLA TARİF BİRBİRİNİ TUTMAZ ONA GÖRE.
Afiyet olsun...