28 Temmuz 2008 Pazartesi

ÇİKOLATALI SÜRPRİZ KURABİYE



Herkese iyi haftalar dileyerek cumartesi günü gittiğim Katsan Gıda & Zeynep Ada çay davetinden bahsetmek istiyorum. Katsan Gıda bizi inanılmaz güzel ağırladı. Katsan Gıda'nın yetkilileri şeker gibi iki bayandı :) Saatler nasıl geçti , zaman nasıl uçup gitti anlamadım hiç. Sevgili Zeynep hanımda eşiyle birlikte katılmıştı davete. Doğuma az bir zamanı kaldığı halde bizlerle birlikte olduğu için çok teşekkür ediyorum kendisine. Ekim ayı içerisinde bir Katsan Gıda aktivitesi daha olacak. Zamanı geldiğinde onuda buradan duyuracağım yine katılmak isteyenler için. Günün sonunda Katsan Gıda her birimize harika birer hediye çantası verdi. Biz pastacılar için dopdolu bir paketti :) İçinden çıkan şeker hamuru numunesini de hemen aynı akşam test ettim ve onayladım. Hazır hamur kullanan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Lafı daha fazla uzatmadan tarifime geçiyorum. Efendim bu tarifi yapalı o kadar uzun zaman oldu ki aslında tarih vermek mümkün değil. Sanırım geçen kışın başlarındaydı. İnanılmaz hafif ve bir o kadar da kolay bir kurabiye. Tavsiye ederim.

* 3 su bardağı un
* 1 paket margarin
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
* 1 adet yumurta akı
* Yarım paket vanilya
* 1 su bardağına yakın damla çikolata
* Üzeri için 3 çorba kaşığı hazır çikolatalı sos (ben Pınar'ın hazır sosundan kullanmıştım)

Un,margarin,pudraşekeri,yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru nemli bir beze sarıp 15 dk. kadar dinlendirin. Hamuru merdayle yarım cm kadar açıp bir bardak ağzıyla kesin. İçine damla çikolata koyup elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dk. pişirin. Soğuduktan sonra çikolata sos gezdirip servis yapın.
Not : Tarif ; Sofra Dergisi - çay saati özel kitabından.

Biliyorum hepiniz sürprizimi merak içinde bekliyorsunuz. Aslında bende çok heyecanlıyım. Ama kafamdaki sorulara cevap bulmadan paylaşmak niyetinde değilim. Affınızı bekliyorum.....