11 Şubat 2008 Pazartesi

AŞIK EDEN TARİFLER ETKİNLİĞİ & ÇİKOLATALI ŞEKERLEMELER

Bu katıldığım ilk etkinlik olacak. Daha önceki etkinlikler özellikle de sevgili Burçin'in hazırladığı etkinliğe katılmayı çok arzu etmiştim ama olmadı. Kısmet bunaymış :) Bu basit tarifle etkinliğe katılıp,etkinlik sahibi arkadaşa da kolaylıklar diliyorum.
Benim sevgili eşim,aşkım :) bayılır tatlılara. Tıpkı benim gibi. Ama bir farkla ben sütlü,çikolatalı tatlıları çok severim o şerbetli tatlıları :) Bu aralar sipariş pastalar hazırladığım için elimde oldukça fazla pandispanya kırıntıları vardı. Atmaya kıyamadım,buzlukta biriktirdim hepsini. Geçen hafta da bu gördüğünüz şekerlemeleri hazırladım. Bu şık kutu içinde servise sundum. Eşimin yorumunu aynen aktarıyorum " aşkım bunun içine ne koydun sen, ımmm süper bu çikolatayla harika olmuş.Başka var mı bak hepsini yiyorum" şeklindeydi.
Tarif her zaman bayıldığım Dr.Oetker'den. Asıl tarifde çikolatalı kek yapımıda vardı. Ben elimdeki pandispanya kırıntılarını kullandığım için sadece o kısmı yazıyorum.

* 5-6 dilim kadar kek kırıntısı
* 100 ml portakal suyu (1 çay bardağı)
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 1 çay bardağı fındık kırığı
* 80 ml krema
* 80 gr bitter çikolata
* Parça çikolata veya granül çikolata
* 1 çay bardağı damla çikolata ( bunu ben ekledim)

Krema,bitter çikolata ve granül çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Kremayı kısık ateşte ısıtın. İçine çikolatayıda ekleyip erimesini sağlayın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Hazırladığınız topları çikolatalı karışıma batırıp üzerine granül çikolata serpin. Ben bir kısmına da file fıstık kullandım o şekilde de çok hoş oldu.
Afiyet olsun...