13 Mayıs 2008 Salı

MAYIS AYI GÜN SOFRAMIZ

Herkese merhaba... Uzun ve organizasyonlarla dolu bir haftadan sonra yeniden burda olmak güzel. Şimdilik oldukça dingin bir hafta geçiriyorum ama sanırım bu dinginlik perşembe günü son bulacak. Mayıs ayı bitene kadar da dingin bir gün veya haftam olmayacak. Şikayetçi miyim ? Hayır , asla. Bu şekilde yaşamayı seviyorum ben. Arada bir kendimi köşeye sıkışmış hissetsem de sevdiğim insanlarla bir arada olmak , onlar için birşeyler yapmak hoşuma gidiyor.
Neyse uzatmayım ve geçen cumartesi günü en küçük halam Neriman'da toplandığımız gün fotoğraflarımızı ve tariflerimizi paylaşayım. Masamız oldukça kalabalıktı fotoğrafta da görüleceği gibi. Biz oldukça kalabalık olduğumuz için her zaman çeşidi bol , porsiyonları küçük yapıyoruz :) Menülerimiz genellikle salata ağırlıklı oluyor. Bu ay ki menümüze gelince ;

* Patates salatası
* Börülce salatası
* Karnabahar salatası
* Kuymak
* Patlıcan salatası
* Haşlanmış sebze salatası
* Fırında elma dilimi patates
* Milföy böreği
* Salamlı börek (hazır yufkadan)
* Hurmalı kek
* İrmik tatlısı
* Gül tatlısı
* Meyve salatası
* Dondurma


Halam patlıcan salatasını klasik olarak herkesin yaptığı şekilde hazırlayıp , sunumda değişiklik yapmıştı sadece. Servis tabağına aldığı salatanın etrafını yarım daire şeklinde kestiği greyfurt dilimleriyle süsleyerek çiçek görünümü vermişti.

Börülce salatasını ben ilk kez tattım ve çok beğendiğimi söylemeliyim. Fotoğrafın yanındaki kırmızı gül Kamer halamın fikriydi. Ayrı bir renk kattı fotoğrafa :)
Salatanın tarifiyse şöyle ;
* 1 paket börülce
* Yeteri kadar maydanoz
* 3-4 adet kırmızı biber
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Yeteri kadar tuz ve limon suyu
Börülceleri tuzlu suda haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakıyoruz. Kırmızı biber ve maydanozu doğrayıp börülcelerle karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde zeytinyağı , limon suyu ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine döküp servis yapıyoruz.
İşte hepsi bu kadar. Oldukça kolay ve lezzetli bir salata. Diğer tarifleri de en kısa zamanda eklemek sözüyle gidiyorum şimdilik :)
Herkese sevgiler.....