15 Ağustos 2007 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

Bu yemeği pazar günü yaptım. Aslında öyle bir tarife veya tam ölçülere dayalı kalarak falan da yapmadım.Klasik zeytinyağlı yemek işte :) Ama beğendik biz, oldukça lezzetliydi. Sıcak günlerde hafif sofralar için değişik bir alternatif olabilir.

- Yarım kg bezelye
- 1 adet küp doğranmış havuç
- 1 orta boy küp doğranmış patates
- 1 orta boy yemeklik doğranmış soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 küp doğranmış domates veya 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Yarım lt su
- 1 küp şeker
- Damak tadınıza göre tuz
- Süslemek için dereotu

Soğanı sıvıyağda kavurup domates,doğranmış sarımsak ve havuçları ekleyip bir süre daha kavurun.Patatesleri ekleyip tuzunu,şekerini ilave edin.Ardından bezelyeleri ekleyip karıştırın.
Yarım lt kadar ılık su ekleyip sebzeler pişene kadar ağır ateşte pişirin. Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.