Ben farklılık olarak Müge'nin tavsiyesiyle vişne ve limon ekleyerek yaptım.
Tarifin aslı burada. Ama kendi sitemde bulunması açısından Müge'nin blogundan kopyalıyorum.
Teşekkürler Müge !
- 4 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Mısırözü Yağ
- 1 Paket Sade Krem Şanti
- 1 Su Bardağı Soğuk Süt (Krem şantiyi hazırlamak için)
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Kuru Meyve Karışımı (veya 1 kase vişne,1 limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi)
- Yumurta aklarını cam kasede kar haline gelinceye kadar çırpın. Yarım su bardağı şekeri ekleyip, şeker eriyinceye kadar çırpın.
- Yumurta sarılarını, bir su bardağı şeker ve 3 yemek kaşığı kaynar su ile, şeker eriyip karışımın rengi iyice açılıncaya kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpın.
- Ayrı bir kasede krem şantiyi, soğuk süt ile çırparak hazırlayın.
- Yumurta sarıları, akları ve krem şantiyi, akları fazla söndürmeden tahta bir kaşık ile birbirine yedirin.
- Undan 2 yemek kaşığı kadar ayırıp kuru meyveleri unlayın.
- Un ve kabartma tozunu, birlikte sıvı karışımın üzerine eleyin.
- Unlu meyveleride ekleyip, kaşıkla karıştırın.
- Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp, un serpin. Karışımı dökün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.