12 Ocak 2009 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ KEK

Sevgili Müge'nin tavsiyesi ile denediğim ve inanılmaz memnun kaldığım kek. Nihayet beklemekten kurtuldu bu tarif.
Ben farklılık olarak Müge'nin tavsiyesiyle vişne ve limon ekleyerek yaptım.
Tarifin aslı burada. Ama kendi sitemde bulunması açısından Müge'nin blogundan kopyalıyorum.
Teşekkürler Müge !
  • 4 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Mısırözü Yağ
  • 1 Paket Sade Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt (Krem şantiyi hazırlamak için)
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Kuru Meyve Karışımı (veya 1 kase vişne,1 limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi)
  • Yumurta aklarını cam kasede kar haline gelinceye kadar çırpın. Yarım su bardağı şekeri ekleyip, şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını, bir su bardağı şeker ve 3 yemek kaşığı kaynar su ile, şeker eriyip karışımın rengi iyice açılıncaya kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpın.
  • Ayrı bir kasede krem şantiyi, soğuk süt ile çırparak hazırlayın.
  • Yumurta sarıları, akları ve krem şantiyi, akları fazla söndürmeden tahta bir kaşık ile birbirine yedirin.
  • Undan 2 yemek kaşığı kadar ayırıp kuru meyveleri unlayın.
  • Un ve kabartma tozunu, birlikte sıvı karışımın üzerine eleyin.
  • Unlu meyveleride ekleyip, kaşıkla karıştırın.
  • Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp, un serpin. Karışımı dökün.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

WALL-E PASTA

İşte oğluşumun evdeki doğumgünü partisinde yaptığım pasta. Tatlı miniğim illa ki Wall-e ve Eva nın olduğu bir pasta istedi. Evde ne zaman yenilebilir kağıda birşey bassam yanımda bitiveren oğlum her baskıyı kendisinin zannediyordu :) Aslında ben fotoğraf baskılı değil figürlü bir pasta tasarlamıştım. Hatta Eva'yı yaptım bile ama ne yazık ki Wall-e için zaman kalmadı , o hafta gelen siparişlerden dolayı. Bende en sonunda fotoğraflı olsun pastan dedim. Tabii Toprak havalara uçtu ve birlikte internetten bu fotoğrafı bulup uyguladık.
Pastamızın içini kakaolu pandispanya , vişne ve ilk kez uyguladığım yağlı krema ile yaptım. Aslında çok güzeldi ama yine de yağlı kremanın pek bizim damak tadımıza uygun olmadığına karar verdik konuklarımızla birlikte.
Bir sonraki yazımda yan tarafta gelecek tarif diye bekleyen kekimin tarifini vermek istiyorum artık :)
Görüşmek üzere , sevgiler hepinize.