2 Nisan 2008 Çarşamba

MISIRLI PİRİNÇ KÖFTESİ

Bu köfteleri taa ocak ayındaki günümüzde Zeynep ablam yapmıştı. Ben ilk olarak o zaman tattım ve nefis olduğunu söyleyebilirim. Tarif Lezzet Dergisi 2007/mayıs sayısından.

* 1 su bardağı pirinç
* 2 yumurta
* Yarım su bardağı mısır tanesi
* 3 çorba kaşığı un
* Yarım paket kabartma tozu
* 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 dal maydanoz
* 2 adet sivribiber
* 1 su bardağı mısır unu
* Yeteri kadar tuz
Kızartmak için : 1,5 su bardağı sıvı yağ

Pirinci tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip , pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Maydanozları temizleyip kıyın. Yumurta,kabartma tozu ve unu çukur bir kasede çırpın. Peynir,haşlanmış pirinç,mısır,kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyip harmanlayın. Elinizi una bulayıp hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Köfteleri elinizde yuvarlayıp tek tek mısır ununa bulayın. Kızgın yağda köfteleri sık sık çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Biberleri temizleyip verev şekilde dilimleyin. Köfteleri servis tabağına alıp biberlerle süsleyin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Afiyet olsun..