26 Kasım 2007 Pazartesi

ÇİKOLATALI TOP KEK

Bu top keklerin başına gelmeyen kalmadı.Perşembe akşamı niyetlendim yapmaya.Girdim mutfağıma ve başladım sıvı malzemeleri çırpmaya.Sıra geldi kuru malzemeleri eklemeye ama o da ne ? Evde hiç kabartma tozum kalmamış.Nasıl olur ben daha yeni almıştım gibi söylemler içinde bütün çekmeceyi boşalttım ama yok,kabartma tozu diye vanilya almışım hep.Şimdi oldukça fazla bir vanilya stoğum var evde :) Bende karıştırma kabının ağzını sıkıca kapatıp ( bu aşamada tupperware kaplarımın hakkını ödeyemem) karışımı buzdolabına kaldırdım.Ancak dün yani pazar günü top kekleri yapmak için fırsat buldum.Karışımı dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesi için kısa bir süre dışarda beklettim.İyice çırptım ve kuru malzemeleri ilave edip pişirdim.Dayıma giderkende hediye götürdüm.Çayın yanında pek güzel gitti.Aşağıda da Toprak bey parmaklamaya çalışırken :) bu resmi çektikten az sonra bir tanesinin üzerini tamamen yemişti miniğim :)
Tarif Lezzet Dergisi 2003 mayıs sayısından...
Ortalama 12 adet muffın çıkıyor.

- 3 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 125 gr margarin
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 4 su bardağı un ( ben azar azar ekledim,bence sizde öyle yapın)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık ( ben eklemedim)
- Üzeri için 2 çorba kaşığı pudra şekeri (ben unuttum unuttuğumu da şimdi farkettim :)

Margarini eritip soğutun.Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın.Soğumuş margarin ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ayrı bir kapta harmanlayın.Yumurtalı karışıma azar azar ekleyin.Bir kaşık yardımıyla pürüzsüz bir hamur olana kadar karıştırın.Hamuru üçe ayırıp her birine kuru üzüm,damla çikolata ve fındık ilave edin ( ben hamuru bölmedim tamamına çikolata ve üzüm ekledim) Muffın kalıbınıza veya kağıt muffın kalıplarına paylaştırıp 180 dereceye ısıtılmış fırında ortalama 25 dk. kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun.