28 Ağustos 2007 Salı

PAÇANGA BÖREĞİ VE PEYNİRLİ BÖREK

Orjinalinin nasıl yapıldığını bilmiyorum ama ben paçanga böreğini şu şekilde yapıyorum.Gayet de güzel oluyor.

- 2 adet yufka
- 100-150 gr kadar yemeklik pastırma
- 100-150 gr kadar kaşar peynir
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta ( sarısını üzeri için ayırın)
- 1 çay bardağı sıvı yağ

Öncelikle sıvı yağ,yoğurt ve yumurta akını iyice çırpın.Yufkanın 1 tanesini düz bir zemine yayıp bu karışımdan her tarafına sürün. 2. yufkayı diğerinin üzerine serip sigara böreği saracak şekilde kesin. Yoğurtlu karışımdan her üçgene sürüp yeteri kadar pastırma ve kaşar peyniri koyup sigara böreği şeklinde sarın.(Tabii başka şekilde de yapabilirsiniz örn.muska) Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.




Hafta sonu paçanga böreğinin yanında yaptığım bir diğer börekte peynirli börekti.Klasik tepsi böreği :) tarife gerek yok sanırım.
Bu arada şu resim çekme olayınıda becerebilirsem tam süper olacak :)