9 Haziran 2008 Pazartesi

BİR BULUŞMA VE BİSKÜVİ TATLISI

Yeni bir haftadan merhaba herkese. Geçtiğimiz cumartesi canım Nilgün'cüğüm bana şeker hamuru çalıştırmak üzere evime geldi. Yaklaşık 3,5 yıllık dostum Gönül'ü ve Özlem'ide davet ettik bu buluşmaya. İnsan modelleme ve benim isteğim üzerine gül yapımına çalıştık.Tabii yeme-içmeyide ihmal etmedik :)
Ben Nilgün'ün özel isteği üzerine bisküvi tatlısı yaptım. Nilgün daha önce geldiği zamanda bu tatlıyı yapmıştım ama fotoğrafını çekmeyi unuttuğumuz için yayınlayamamıştım. Şimdi Nilgün,Gönül ve Özlem için hemen ekliyorum tarifi :)
Tarif ; Sabah gazetesinin verdiği Sofra Dergisinden.

* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 2,5 su bardağından iki parmak fazla süt
* Yarım su bardağı tozşeker
* 125 gr margarin
* 1 yumurta
* 1 paket bebe bisküvisi
SOSU İÇİN :
* Yarım su bardağı tozşeker
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı su (ben sütle yapıyorum)

Bir tencereye un ve nişastayı alıp üzerine sütü azar azar ilave edin. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak margarin ve şekeri ekleyin. Karışım koyulaşmaya başlayınca ateşten alın. Hafif ılınınca çırpılmış yumurtayı ekleyip tencereyi tekrar ocağa koyun. 3-4 dk. daha hızlı hızlı karıştırarak pişirip ocaktan alın. 2 parçaya bölünmüş bebe bisküvilerini ekleyip karıştırın. Alüminyum folyo serdiğiniz bir kalıba karışımı döküp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
Sos için ; bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kalıptan çıkardığınız tatlı üzerine sosu döküp servis yapın.
Afiyet olsun...

Derse gelirken ;

Nilgün - paçanga böreği
Gönül - dereotlu,peynirli poğaca
Özlem - kurabiye ve peynirli ay çöreği
getirmişti. Hepsi de nefisti. Kızlar en kısa sürede tekrar görüşmek üzere.