12 Aralık 2007 Çarşamba

KADAYIF BÖREĞİ

Kadayıf böreği halamın hazırladığı sofradan. Bence yapımı oldukça basit.Bayramda gelecek misafirlerim için yapmayı düşünüyorum.

- Yarım kg kadayıf
- 200 gr margarin veya tereyağ
- 3 su bardağı süt
- 2 yumurta
- Damak tadınıza göre ayarlanmış miktarda sucuk ve dilimlenmiş kaşar peyniri
- Tuz

Kadayıfı eritilmiş yağ ile karıştırarak tel tel ayırın. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını yerleştirin. Üzerine bir sıra dilimlenmiş kaşar peyniri,onun üzerine bir sıra dilimlenmiş sucuk ve tekrar bir sıra kaşar peyniri koyduktan sonra kalan kadayıfı üzerine yerleştirin. Süt,yumurta ve tuzu iyice çırpıp böreğin üzerine dökün.1 saat beklettikten sonra 170 dereceli fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...