15 Ekim 2007 Pazartesi

SÜTLÜ VİŞNELİ TATLI

Uzun zaman oldu biliyorum ama geçen hafta ne zaman denediysem bir türlü resim ekleyemedim :( Uzadı gitti yani...
Neyse son iftar davetimizi vereceğimizden bahsetmiştim. Oldukça kalabalık bir gruptu. Yorucu ama eğlenceliydi bence. Hazırlıklara cumartesi akşamından başladım ve pazar günü iftar saatine kadar devam etti.Yaptıklarım arasında resimleyebildiğim tek tarif bu :(
Menümüzde;
- Mahluta çorbası
- Etli bezelye yemeği
- Karnıyarık
- Arpa şehriye pilavı
- Karışık kızartma
- Zeytinyağlı barbunya
- Peynirli börek
- Patatesli börek
- Ev yapımı baklava
- Sütlü vişneli tatlı

Tarifimiz ;
MUHALLEBİ İÇİN
- 5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı nişasta
- 4 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- 6-8 çorba kaşığı toz şeker (ben 8 çorba kaşığı kullandım)
- 1 yumurta sarısı

SOS İÇİN
- 250 gr dondurulmuş vişne
- 4 tatlı kaşığı esmer şeker (ben normal şeker kullandım)

SÜSLEMEK İÇİN
- Vişne taneleri

Süt dışındaki malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar karışıma ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkaladığınız kalıba döküp 1 gece buzdolabında bekletin. Servisten önce düz bir tabağa ters çevirin. Dondurulmuş vişne ve esmer şekeri blenderda yüksek ayarda çekin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine gezdirin. Vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...