18 Haziran 2008 Çarşamba

GÜL TATLISI VE GÜZEL BİR HABER

Merhaba herkese. Biliyorum beklediğiniz post bu değil , ama baby shower fotoğraflarını henüz hazırlayamadım fırsat bulup da. Bende bu haftanın ilk tarifinin bu güzel tatlı olmasına karar verdim. Mayıs ayındaki günümüzde Neriman halam yapmıştı bu enfes tatlıyı. Tarifini de onun yazdığı mailden aynen kopyalayacağım ama ondan önce bugün beni ve bütün ailemi hatta sülalemi sevince boğan olayı paylaşmalıyım sizlerle :)
2007 Aralık ayından bugüne kadar kuzenimin eşi lenfoma ile savaşıyordu. Hepimiz inanılmaz üzülüyor ama onlara belli etmemeye , destek olmaya çalışıyorduk. Çok şükür uzun ve acılı bir süreç olan kemoterapi bitti. Geçen cuma tarama yapıldı ve az önce sonucu aldık. Temiz..........
Tertemiz. Vücudundan gitti o lanet kanser. Kabus bitti. Artık kimseye özellikle küçük kızına yani winx pastasının sahibi Burcu'ya neden saçlarını sürekli kestirdiğini,neden sürekli doktora gittiğini,neden onunla eskisi gibi ilgilenemediğini anlatmak zorunda kalmayacak. Hayat artık normale , eski düzenine dönecek. Allah'tan bütün hastalara acil şifalar , yakınlarına da sabır vermesini diliyorum.
Gül tatlısının tarifi şöyle ;
- 2 adet yufka
- 250 gr kadayıf
- Ceviz içi
- Eritilmiş tereyağ
Şerbet İçin
- 4 su bardağı su
- 4 su bardapı şeker
- Bir kaç damla limon

Yufkayı düz bir zemine serip fırçayla her tarafını yağlayın. Üzerine kadayıfları ve dövülmüş cevizi ekleyin. Yufkayı sıkıca sararak rulo haline getirip bıçakla istenilen büyüklükte kesin. Yağlanmış tepsiye dizip 170 dereceli fırında tatlı kıtırlaşana kadar pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Her ikiside ılıkken dökün , soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.