13 Mart 2009 Cuma

KELEBEKLİ PASTA

Yazmayalı bir hafta olmuş. Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Tam 13 yıldır aralıksız süren çalışma hayatıma mart ayı sonu itibariyle belirsiz bir ara vereceğim. Canım oğlum Toprak Arda biraz rahatsız ve doktorumuz bu zamanları evde geçirmesinin onun sağlığı açısından çok doğru bir tercih olacağını düşünüyor. Astım eşiğinde alerji. Çok steril bir ortamda olması gerek. Yaklaşık 5 aydır evimizde hiç halı - kilim vs olmadan yaşıyoruz. Evimiz hergün silinip süpürülüyor ama kreşde bu tarz imkanlar yaratılması o kadar çocukla mümkün değil tabii. En doğrusu oğluşumla evde olmamız.
Oğlumun hastalığı canımı sıksa da bu aranın harika tarafları da olacak :) Daha kırkı çıkmadan anneme emanet edip işe geri dönmüştüm. Dört yaşındaki kuzumla istediğim gibi zamanlar geçirmemiştik hiç yıllık izinleri , hafta sonlarını saymazsak tabii. Şimdiyse benden önce O hayaller kuruyor :) Hava güzel olunca bahçede bisikletine binecek , parkta oynayacak , birlikte hergün sitenin havuzuna gideceğiz :) akşamda babamızı balkondan el sallayarak karşılayacağız. Birlikte kurabiye pişireceğiz :) Ben süsleyeceğim O da oyun hamurlarıyla oynayacak.
Bir de istediği kadar Baby Tv izleyecek :))
Benim hayallerimse onunkilere ek olarak; oğlumla sımsıkı sarılıp birlikte onun en sevdiği çizgi filmi izlemek , o parkta oynarken banka oturup sakin , bir yere veya birşeye yetişme telaşı olmadan onu seyretmek. Sabahları oğluşumu öpe koklaya uyandırmak. Her sabah erken uyanmak istemediği için onun ağlamalarını duymamak harika olacak. Eşim işten döndüğü zaman ona kapıyı benim açmam ise doğum iznimden bu yana yaşamadığım bir duygu :)
Tabii bu süre zarfında pasta ve kurabiyelerime daha çok zaman ayırabileceğim :) Bu da beni mutlu kılan bir başka sebep.
Şimdi okuduğunuz zaman belki ne basit veya ne komik şeyler diye düşünebilirsiniz. Ailecek mutlu olmak bizim için çok kolay :) yeter ki Allah sağlık versin.
Artık daha fazla konuşmadan pastanın anısına geçmek istiyorum. Bu pastayı liseden arkadaşlarımla Facebook sayesinde yeniden buluşmamız şerefine yapmıştım :) Aradan geçen onca yıla rağmen sanki daha yeni ayrılmışız gibi kaldığımız yerden devam edebildik. Son zamanlarda yaşadığım en mutlu günlerden biriydi o gün :) Sevinç sana verdiğim söz aklımda. En kısa sürede yemek tarifi vereceğim :))
Pastamızın içi kakaolu pandispanya , çikolatalı krema , vişne ve çikolata parçalarından oluştu.
Dış dekorunda ise buradaki harika ürünü kullandım :)
Gelecek hafta yepyeni kurabiyelerimle karşınızda olacağım. İyi hafta sonları hepimize :) .....