6 Şubat 2008 Çarşamba

PİZZA BÖREK

Bu böreği kasım ayı gün soframızı hazırlayan gelinimiz Çiğdem yapmıştı. O gün sofrada bulunan lezzetler arasından ben en çok bu böreği beğenmiştim. Hala evde kendim yapma fırsatı bulamadım ama belki bu pazar kahvaltı soframıza eşlik edebilir kendisi :) Yapımı oldukça basit.

* 5 adet yufka
* Damak zevkinize göre doğranmış salam,sosis,sucuk vs.
* Yine damak tadınıza bağlı miktarda peynir rendesi
* 3 yumurta
* 3 su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Yeteri kadar çörek otu

Büyükçe bir kabın içine yufkaları elinizle gelişi güzel parçalayın. Çörekotu hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Fırın kabına aktarıp üzerine çörek otu serpin,pişirin ve afiyetle yiyin :)