22 Temmuz 2008 Salı

MUHALLEBİLİ KADAYIF VE BİR GÜN SOFRASI DAHA

Muhallebili kadayıf ımmhh. Çok lezzetliydi :) Haziran ayında Aydan ablamda olan günümüzde bize aşağıda göreceğiniz harika sofrayı hazırlamıştı. Birbirinden lezzetli harika yiyecekler. O masanın ilk tarifi olarak da bu tatlıyı seçtim. Deneyin , pişman olmazsınız.

KADAYIF MALZEMESİ
* 300 gr kadayıf
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık

MUHALLEBİ MALZEMESİ
* 1,5 kg süt
* 2 kahve fincanı un
* 2 kahve fincanı nişasta
* 3 kahve fincanı şeker
* 1 paket krem şanti

* Kadayıfları akşamdan bir tepsiye açarak yayın ve sabaha kadar o şekilde kurutun. Daha sonra elinizle ovalayarak tel şehriye büyüklüğünde kırılmalarını sağlayın. Yağsız bir teflon tavada karıştırarak renk değiştirene kadar kavurun. Soğuyunca kadayıfın yarısının içine fındık ve şekerin bir kısmını karıştırıp uzun bir borcamın altına yayın. Muhallebi için bütün malzemeleri karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra 1 su bardağı sütle hazırlanmış krem şantiyi ekleyip , mikserle 5-10 dk. çırpın. Borcama yaydığınız kadayıfların üzerine dökün. Kalan kadayıflara kalan şekeri ekleyip karıştırıp muhallebinin üzerine yayın. Kalan fındık veya cevizle süsleyin , buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapın.
Not : Yapıldığı gün tüketilmesi tavsiye edilir.


En kısa zamanda diğer tarifleride ekleyeceğim. Hepinize sevgiler.....