6 Mart 2008 Perşembe

SANDVİÇ BİSKÜVİ

Geçen cumartesi akşamı hazırladım bu bisküvileri. Pazar sabahıda resimlerini çektikten sonra kayınvalideme hediye gitti kendileri. Gerçekten harika bir tadı vardı. En kısa zamanda tekrar yapacağım. Orada yiyen herkes tarifini istedi :)
Tarif Lezzet Dergisi şubat 2008 sayısının hediyesi "Güzel Şeyler" kitabından.

* 125 gr tereyağı - oda ısısında
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 yumurta
* Yarım çay kaşığı karbonat
* 1 çay bardağı un
* 3,5 çay bardağı mısır nişastası
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 100 gr bitter çikolata
* Üzeri için hindistan cevizi

Tereyağ,pudra şekeri ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırın. Bir başka kapta un,nişasta ve tarçını harmanlayın. Tereyağlı karışıma ekleyip iyice yoğurun (benim hamurum toparlanmadı biraz daha nişasta ilave ettim). Nemli bir bezle örtüp yarım saat hamuru dinlendirin. Hafif uzunca oval bisküviler hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş bisküvilerin arasına çikolata sürüp kapatın. Üzerlerinide erimiş çikolata ile süsleyin ve en son hindistan cevizi serpip servis yapın.
Afiyet olsun.