4 Eylül 2007 Salı

MEYANELİ MERCİMEK ÇORBASI

Şimdi diyeceksiniz ki bu havada ne çorbası :) Ama malum ramazan yaklaşıyor.Çorbalar yine sofralarımızın baş tacı olacak.Bende elimdeki çorba tariflerini deneyerek sizlerle paylaşmaya çalışağım.Tarifi Lezzet Dergisi 2005 Kasım sayısından uyguladım.Ben yarım ölçü olarak yaptım. Ama size tam ölçüleri yazıyorum.

-1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 8 su bardağı et suyu veya su
- 2 soğan
- 2 havuç
- 15 gr tereyağ
- 4 çorba kaşığı un
- 3 diş sarımsak ve tuz

TERBİYE İÇİN
- 15 gr tereyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Havuçları temizleyip doğrayın.Sarımsak ve soğanı soyup kıyın.Mercimeği bir tencereye alıp 1 bardak su,havuç,sarımsak ve soğanla birlikte hafif haşlayın.
Ayrı bir tencerede yağı kızdırın. Geri kalan soğanı ve unu ekleyip kavurun.Kalan suyu ekleyip tuzunu ilave edin.2-3 dakika kaynatıp üzerine haşladığınız mercimeği ekleyin. 15 dakika daha pişirip blenderdan geçirin. Terbiyesi için yağı eritip biberi ilave edin.Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.