2 hafta önce gelen gün misafirlerim için yaptım. Bu yıl gün ikramlarımızı 5 çeşit ile sınırlama kararı aldık. İyi mi oldu kötü mü bilemiyorum. Hazırlık yaparken kolay , beş çeşit hemen hazırlanıveriyor. Ama benim gibi özel bir tarif olsun , blogda olmayan bir tarif olsun hem de doyurucu olsun diyen biri için menü hazırlama kısmı çok zor geçti.
Bu aşamada beni msn den yalnız bırakmayan Nilgün ve Müge'ye çok teşekkür ederim.
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı (200 Gr.) Erimiş Margarin
- 1 Su Bardağı Süt
- 6 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1,5 Tatlı Kaşığı Mahlep
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Un (Aldığı Kadar)
Yapılışı
- Toz malzemelerin hepsini eleyip, karıştırın, sıvı malzemeleride ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamurun üzerini örtüp, 15-20 dk. dinlendirin. Minik çatal çörek şekli veya istediğiniz bir şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ile susam serpin, 180 derece de 35-40 dk. üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Kabartma tozu olarak, Dr.Oetker çeşnili kabartma tozu (mahlepli-susamlı olanından) kullanırsanız, kurabiyelerin lezzetini ikiye katlarsınız diyebilirim.
Ben Müge'nin dediği gibi mahlepli-susamlı kabartma tozunu kullandım ve çok da memnun kaldım. Teşekkürler Müge.....