
KADAYIF MALZEMESİ
* 300 gr kadayıf
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
MUHALLEBİ MALZEMESİ
* 1,5 kg süt
* 2 kahve fincanı un
* 2 kahve fincanı nişasta
* 3 kahve fincanı şeker
* 1 paket krem şanti
* Kadayıfları akşamdan bir tepsiye açarak yayın ve sabaha kadar o şekilde kurutun. Daha sonra elinizle ovalayarak tel şehriye büyüklüğünde kırılmalarını sağlayın. Yağsız bir teflon tavada karıştırarak renk değiştirene kadar kavurun. Soğuyunca kadayıfın yarısının içine fındık ve şekerin bir kısmını karıştırıp uzun bir borcamın altına yayın. Muhallebi için bütün malzemeleri karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra 1 su bardağı sütle hazırlanmış krem şantiyi ekleyip , mikserle 5-10 dk. çırpın. Borcama yaydığınız kadayıfların üzerine dökün. Kalan kadayıflara kalan şekeri ekleyip karıştırıp muhallebinin üzerine yayın. Kalan fındık veya cevizle süsleyin , buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapın.
Not : Yapıldığı gün tüketilmesi tavsiye edilir.
