-1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 8 su bardağı et suyu veya su
- 2 soğan
- 2 havuç
- 15 gr tereyağ
- 4 çorba kaşığı un
- 3 diş sarımsak ve tuz
TERBİYE İÇİN
- 15 gr tereyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Havuçları temizleyip doğrayın.Sarımsak ve soğanı soyup kıyın.Mercimeği bir tencereye alıp 1 bardak su,havuç,sarımsak ve soğanla birlikte hafif haşlayın.
Ayrı bir tencerede yağı kızdırın. Geri kalan soğanı ve unu ekleyip kavurun.Kalan suyu ekleyip tuzunu ilave edin.2-3 dakika kaynatıp üzerine haşladığınız mercimeği ekleyin. 15 dakika daha pişirip blenderdan geçirin. Terbiyesi için yağı eritip biberi ilave edin.Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.